Iidan 5. reitti

Näin Iida kirjoittaa KU4 blogissaan Elle kuvan synnystä ja ideasta

Elle

"Henkilökuva jatkuu. Työhön halusin jotakin romantiikan ajan tyyliä. Englantilaiseen romantiikkaan kuului myrskyävä meri, joten eihän siihen muu auttanut, kuin ottaa kamera kainaloon ja lähteä merenrannalle kuvaamaan. Päivä oli tuulinen ja sehän kävi hyvin, mutta kylmyys ei ollut kiva tehoste. Kuvassa siis näkyy taustalla meri, joka hieman tyrskysi sinä päivänä, mutta ei miteenkään ihmeellisemmin. Otin kaverini, Iinan, mukaan sillä itseäni olisi ollut vaikea kuvata, ja pistin hänet seisomaan tuuliselle laiturille meri takanaan. Asennolla ja katseen suunnalla koitimme hakea kuvaan pientä kaipuuta ja haikeutta.
Kuvan maa oli alunperin Ranska, jota yritimme hakea perinteisellä mustalla baskerilla ja trenssityyppisellä takilla. Myöhemmin huomasimme, että kuvassahan on lähestulkoon Ranskan lipun värit :D Toisaalta maana voisi olla ihan vain Suomi tai jokin Suomen merenrantakaupungeista, tai mikätahansa ehkä Pohjoismaiden merenrantakaupunki.
Kuva on siis otettu digijärkkärillä ja sitä on hieman muokattu. Värejä on hieman tummennettu ja sen jälkeen tein kuvaan "univaikutelman" eli tein kuvasta hieman sumuisen.
Kuvan kuvaaminen oli mukavaa, koska rakastan valokuvaamista ja mikä sen mukavempaa kuin kuvata ystävän kanssa."
Takaisin kuvataiteen sivulle